Categorie

Waarom worden de stadswoningen met een appartementsrecht verkocht?

De woningen staan op de parkeerkelder en dus niet op een “eigen” ondergrond. De eigendomssituatie is daarom juridisch hetzelfde als bij een appartementencomplex. 

Is het mogelijk om zonwering toe te passen bij de appartementen/woningen?

Dit is mogelijk. Er zal door de VvE/architect een keuze worden gemaakt zodat de zonwering een gelijke uitstraling krijgt. De elektrische bediening kunt u door het bouwbedrijf laten aanbrengen in het meer- en minderwerktraject. De kopersbegeleider informeert u hierover.

Kunnen de appartementen/woningen in de zomer voorzien worden van koeling?

De warmtepomp die zorgt voor de verwarming heeft tevens een mogelijkheid voor koeling via het vloerverwarmingsytseem. Hiermee kan het appartement/de woning enkele graden gekoeld worden ten opzichte van de buitentemperatuur. 

Wat is de bouwtijd?

De bouwtijd van het totale project zal afhankelijk zijn van onder andere levertijden en weesomstandigheden. We schatten in dat de bouwtijd ca. 24 maanden zal bedragen.

Hoe zit het met zonnepanelen (PV-panelen)?

De 15 stadswoningen krijgen hun eigen PV-panelen op hun eigen dak. De PV-panelen op het dak van de appartementen worden verdeeld over de appartementen.  

Wie onderhoud de daktuin?

De daktuin wordt onderhouden door de VvE van de daktuin en parkeergarage. De VvE bijdrage is gebaseerd op het onderhoud door een professionele hovenier.

Wie onderhoud de plantvakken op de verdiepingen?

Deze horen bij het appartement of de stadswoning waar ze aan grenzen. Deze dienen dan ook te worden onderhouden door de eigenaar van de desbetreffende woningen/appartementen. Het onderhoud kan plaatsvinden vanaf de balkons/dakterrassen.

Hoe zit het met ramen wassen?

Het gebouw is zo ontworpen dat alle ramen door de eigenaren zelf gewassen kunnen worden. Dit kan in veel gevallen van binnenuit (bij naar binnen draaiende ramen) of vanaf de balkons.

Waar komen de afvalcontainers?

De gemeente plaatst ondergrondse afvalcontainers voor diverse afvalstromen vlak bij de toegangsbrug naar het gebouw. Voor GFT-afval komt een bovengrondse verzamelcontainer naast de ondergrondse containers. Er zullen geen individuele geen rolcontainers geleverd worden. 

Hoe werkt de toewijzingsprocedure en wanneer hoor ik of ik een appartement heb toegewezen gekregen? Vanaf start verkoop tot en met 12 oktober kunt u zich inschrijven op de appartementen van uw voorkeur via het digitale inschrijfformulier. Op 13 oktober vindt de toewijzing plaats. Indien er voor een appartement meerdere gelijkwaardige kandidaten zijn, wordt er geloot. Na de toewijzing wordt u zo sp... Ik heb mijn voorkeur al aangegeven via het contactformulier op deze website of bij de Woonfabriek, moet ik mij nu opnieuw inschrijven? Ja, u moet zich inschrijven via het inschrijfformulier op de projectwebsite. Deze komt bij de start van de verkoop op 5 oktober online. Ook indien u zich voor die tijd bij ons of bij de Woonfabriek heeft gemeld als geïnteresseerden moet u zich hier inschrijven. Alleen de kandidaten die het insc... Hoe weet ik of de inschrijving gelukt is? Indien u zich heeft ingeschreven krijgt u een automatische bevestigingsmail met een samenvatting van uw gegevens en de bouwnummers waarvoor u zich heeft ingeschreven. Krijgt u deze mail niet? Check dan uw spam-folder. Indien de bevestigingsmail ook daar niet is binnengekomen, neem dan contact op met... Ik heb geen internet, kan ik me dan wel inschrijven? Ja, u kunt in dat geval telefonisch contact opnemen met de Woonfabriek via 038-7410741 of met Janssen de Jong Projectontwikkeling via 088-3559431. Wij kunnen het inschrijfformulier dan voor u invullen.... Wat kost het om de vrij indeelbare appartementen in te delen?

Dit is afhankelijk van welke indeling u wenst te maken. We hebben alvast een voorbeeldindeling gemaakt en afgeprijsd. Indien u een vrij indeelbaar appartement koopt kunt u in overleg met de kopersbegeleider uw appartement op indelen. U ontvangt dan een op maat gemaakte offerte. 

Welke VvE bijdrage moet ik per maand betalen? We hebben door een VvE -adviseur een inschatting laten maken van de te verwachten maandelijkse VvE bijdrage. Deze zijn per bouwnummer uitgesplitst te vinden onder downloads. Deze bedragen zijn inclusief verzekering, reservering voor groot onderhoud, de parkeergarage en de daktuin en de VvE bijdragen...